روغن مناسب برای تهیه غذا

عناوین مقاله :

مزایای روغن های سالم 

تفکیک اسید چرب 

مناسبترین روغنها  برای تهیه غذا ؟

روغنی که شما در آشپزخانه استفاده می کنید در غذاهای شما بی تاثیرنبوده و اثر متفاوتی در سلامتی شما خواهد داشت .

 روغنهای سالم دارای حلقه های اشباع نشده هستند. و روغنهایی که یک پیوند دوتایی و یا سه تایی غیر اشباع دارند مثل روغن سویا و روغن کنزا که بالاترین امگا سه را دارند .

مزایای روغن های سالم :

در نتیجه خیلی از اطلاعات تغذیه بیان میکنند که روغن هایی که شماره یکنواخت از پیوند کربن ۱۲۰ در هر قاشق غذاخوری دارند.

و روغنهای صنعتی بر اساس ویتامین EوK دارندو روغنهای خام مانند روغن زیتون بکر دارای مقداری آنتی اکسیدان می باشند.

که باعث سلامتی قلب شما است .و علت اصلی بدی یا خوبی یک روغن  برای قلب شما این است 

اسید چرب تشکیل دهنده روغن چیست ؟

تفکیک اسید چرب :

همه روغنها از مقدار زیادی اسید چرب اختصاصی تهیه شده اند و یک راه آسان و ساده برای شناختن روغن های مفید برای سلامتی و مقایسه و شناخت آنهااست.

اسید چرب غیر اشباع:

که دارای یک پیوند غیر اشبا ع می باشد و گمان می رود که برای سلامتی شما خوب است .

چون که LDL و گلسترول نوع بد را کاهش داده و HDL کلسترول نوع  خوب را افزایش می دهد و در تهیه غذاهای دریایی از روغن زیتون استفاده می شود .

ودر ساختار روغن زیتون یک پیوند غیر اشباع دارد و ارتباط مستقیم بین برنامه غذایی و سلامتی شما وجود دارد.

روغنهای شامل اسیدهای چرب غیر اشباع :

  • روغن زیتون
  • روغن آواکادو
  • روغن کنزا
  • روغن بادام زمینی
  • روغن گل رنگ
  • روغن کنجد

روغنهایی با چند پیوند غیر اشباع :

اسیدهای چرب غیر اشباع برای سلامتی قلب مناسبند زیرا سطح کلسترول LDL را کاهش می دهند و بیشتر واحدهای صنعتی بر اساس روغنهای پخت و پز و روغن مناسب تهیه غذا می با شند .

اسیدهای چرب غیر اشباع :

  • روغن ذرت
  • روغن سبزیجات
  • روغن آفتاب گردان
  • روغن گل رنگ
  • روغن سویا
  • روغن گردو
  • روغن کنزا
  • روغن انگور
  • روغن بادام زمینی
  • روغن کنجد
  • روغن کتان

و بهترین اسیدهای چرب غیر اشباع آنهای هستند که برای سلامتی قلب و سیستم عصبی شما خوبند و روغن های پایه صنعتی که دارای اسید چرب امگا سه می باشند به نام اسید آلفا لینو لینیک نامیده شده اند و شامل :

  • روغن کنزا
  • روغن گردو
  • روغن سویا
  • روغن کتان

اسیدهای چرب اشباع : اسیدهای چرب اشباع شده در چربی های حیوانی پیدا شده اند.

مانند روغن حیوانی و روغن مناطق گرمسیر مانند:

روغن نارگیل و خرما و کارشناسان در حال حاظر محدوده غذا را با اسید چرب اشباع تقسیم کرده اند چون خوردن غذایی که مقدار بالایی روغن اشباع در آن استفاده شده ریسک بالایی برای بیماری قلبی و سکته دارد .

واما مشخص و واضح نیست که اسیدهای چرب اشباع و یا روغن های صنعتی برای سلامتی مضرند در حقیقت تعدادی از مردم از روغن نارگیل استفاده می کنند و خیلی سالمند و تحقیقات هنوز مرز این دو را مشخص نکرده است .

برخی از روغنها در وسایل آرایشی و بهداشتی و بعضیها روغن مناسب تهیه غذا هستند 


بهترین روغن برای سرخ کردن و تهیه غذا :

و کارشناسان تغذیه به مصرف کم روغن ها تاکید دارند و تهیه غذاهای متنوع دریایی و گوشتی و گیاهی یک ایده درستی در آشپزی است.

وروغن مناسب سرخ کردنی باید نقطه اشتعال بالایی داشته باشد و در دمای بالا مزه و بوی تند و تلخ به خود نگیرد .

روغن های با نقطه اشتعال بالا شامل : 

سبزیجات – ذرت – سویا -کنزا -بادام زمینی -انگور-آواکادو-آفتابگردان -گل رنگ و روغنهای بادام زمینی که مزه و بوی تندی دارند و مزه و بوی غذا را تغییر می دهند و بقیه روغنها بو و مزه نسبتا” خوبی دارند .و مناسب تهیه غذا می باشند 

درباره روغن زیتون :

این روغن برای سلامتی مفید می باشد و تعدادی از مردم استفاده می کنند

روغن زیتون

معایب :

 برای پخت و پز در دمای بالا مناسب نیست .زیرا پایین ترین نقطه اشتعال را دارد به خصوص اگر خام و دست نخورده باشد و بعد از تصفیه روغن زیتون با نقطه اشتعال بالا به دست آوردند و اما هنوز هم امکان سوختن در دمای بالا را دارد .

روغن مناسب برای کباب کردن :

زمانی که خوراک گوشت تهیه می کنید هر چند که غذای سالمی هم نمی باشد. و یک را کم کردن ضرر این غذاها استفاده از روغن مناسب می باشد که نقطه اشتعال بالایی و مزء و بوی مناسب داشته باشد .

اما روغن بادام زمینی به خاطر مزء و بو نامناسبند و روغن زیتون هم به علت نقطه اشتعال پایین نامناسبند و اما روغن زیتون تصفیه شده گزینه مناسبی  است.

روغن مناسب برای سالاد و چاشنی غذا :

و روغنی که برای سالاد و چاشنی مناسب است روغن زیتون بکر است با مزء و بوی تند و نقطه اشتعال پایین و یک افزودنی مناسب در پایان غذا است و روغن زیتون یک روغن خنک نیست .

اما روغن گردو یک روغن خنک با مزء و بوی خوب و مشخص و واضحی دارد و روغن کتان باید در حالت سرد استفاده شود گرمای اندک هم باعث فاسد شدن و خرابی این روغن می شود و بوی تند و مزء قوی دارد.

روغن پخت وپز :

یک مرحله مهم در آشپزی است و باید بو و مزءخیلی خوبی به غذای شما بدهد و بهترین حالت استفاده اندک و کنترل شده است .تا باعث افزایش وزن شما نشود .

روش نگه داری روغن مناسب برای تهیه غذا :

و یک بطری روغن باز شده باید در یخچال نگه داری شود و یا در مکان تاریک و سرد تا به مدت طولانی سالم بماند.

تهیه سالاد

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *